Cappuccina maken, hoe doe je dat eigenlijk?

admin, mei 28, 2014

cappuccina_maken,_hoe_doe_je_dat_eigenlijk?.jpg

Wat is er nou lekkerder dan een perfect gemaakte cappuccino? Het is de ideale manier om een drukke dag mee te beginnen, een verkwikkende manier om je pauze meer door te brengen, een gezellige manier om samen te komen met vrienden en ook heerlijk om uitgebreid na te tafelen als u uit eten bent of thuis. Maar wist u eigenlijk wat een cappuccino nou precies is en hoe het gemaakt wordt?

Niet van gewone filterkoffie!

Een echte cappuccino wordt bereid met espresso (dus geen filterkoffie) en bestaat voor 1 derde uit koffie, 1 derde uit melk en 1 derde uit melkschuim. Als men filterkoffie maakt met opgeschuimde melk wordt dat koffie verkeerd genoemd. Espresso is een stuk sterker en dus pittiger, waardoor echte cappuccino krachtig maar gelijkertijd zacht van smaak is.  Bent u een echte koffieliefhebber dan proeft u zeker het verschil. Indien u in een restaurant of café cappuccino wilt bestellen, vraag dan of het van echte espresso gemaakt wordt of niet. Het melkschuim wordt vaak versierd in mooie patronen en bestrooid met cacao en meestal wordt uw cappuccino geserveerd met een lekker koekje of chocolaatje.

Zelf cappuccino maken

Wilt u meer lezen over cappuccino en hoe u het zelf klaar kunt maken? Lees dan eens op deze website over cappuccino maken; het koffie aroma komt haast van uw beeldscherm af!

Ons adres

Dr. de Bruynestraat 2
2351 PC Leiderdorp
T: 071 589 64 40
F: 071 589 6445
Website: www.restaurantbuitenzorg.nl
E-mail: info@restaurantbuitenzorg.nl